6 души бяха убити при щурм на полицейски участък в Индия

5677
6 души бяха убити при щурм на полицейски участък в Индия
Снимка: Getty Images / Guliver

Най-малко шестима души загинаха в северния индийски щат Пенджаб, след като въоръжени мъже, облечени в униформи са открили огън по пътнически автобус и здравен център. Последвал е опит за щурм на полицейски участък, след което силите за сигурност са обкръжили района в близост до международната граница на Индия с Пакистан.

Пет бомби са били намерени на железопътен коловоз в близост до мястото на обсадата в град Динанагар – малък град разположен на около 25 километра от границата. Местните и федералните власти съобщиха, че първоначалните доклади на медии, че има заложници, са неверни.

Предстои тежка среща между лидерите на Индия и Пакистан

Премиерът на Индия Нарендра Моди ще се ангажира с двустранни разговори с пакистанския си колега Науаз Шариф в петък (10 юли), по време ...

Докато обсадата на полицейския участък продължаваше, министърът на вътрешните работи на Индия, Ражнат Сингх, нареди да бъде повишено нивото на сигурността по границата с Пакистан. Министърът на отбраната Манохар Парикар съобщи пред "Ройтерс", че са били изпратени специалните части на мястото на атаките.

„В готовност сме“, заяви Анил Паливал, висш офицер от Граничните сили за сигурност, „Имаме засилено присъствие по протежение на цялата международна граница с Пакистан.“

Според индийски медии нападателите са отвлекли малка кола с регистрационен номер от Пенджаб, преди да стрелят към пътническия автобус и здравния център в близост до полицейското управление. Двама полицаи и четирима цивилни бяха убити при нападението, а няколко други са ранени.

Въпреки че самоличността на нападателите остава неизвестна, местни медии заявяват, че са заподозрени, че на навлезли в Пенджаб от размирния северен щат Джаму и Кашмир, където нападенията на въоръжени мъже, преоблечени с униформи, са чести.

Подължават смъртоносните жеги в Индия

Не по-малко от 1200 души са вече жертвите на горещата вълна в Индия, обхванала страната през последните 10 дни, съобщи ТАСС като цит...

Районът на Кашмир е в центъра на дългогодишния териториален спор между Индия и Пакистан, като напрежението се засили през последните седмици, въпреки срещите между лидерите на двете ядрени държави.

Автор: Руслан Трад

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия