5,5 млн. деца са пострадали от сирийския конфликт

22841
5,5 млн. деца са пострадали от сирийския конфликт
Снимка: бгнес

"Около 5,5 милиона деца в една или друга степен са пострадали от началото на въоръжения конфликт в Сирия и са били принудени да напуснат страната", посочва доклад на няколко хуманитарни организации, публикуван от агенция "ЕФЕ", предаде БГНЕС.

"Ако не спрат боевете и не се увеличат инвестициите в образование и закрила на децата, има риск да израсне цяло едно "загубено поколение", се казва в откъс от документа.

Организациите призовават всички желаещи да окажат помощ, за да се сложи край на страданията на децата и да се защити тяхното бъдеще.

Миналата седмица УНИЦЕФ призова за събирането на рекордните 2,2 милиарда долара за помощ на десетките милиарди деца по света. Най-големият дял от средствата ще отиде за войната в Сирия. 40% от средствата ще бъдат предназначени за борба с последиците от гражданската война в Сирия.

Организацията ще осигури хуманитарна помощ за 59 милиона деца в 50 държави, пострадали от войни или природни бедствия, както и за 26 милиона възрастни. Само в Южен Судан около 400 000 деца и техните семейства са напуснали домовете си заради конфликта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com