2 ракети са ударили посолството на Русия в Сирия

13096
2 ракети са ударили посолството на Русия в Сирия
Снимка: Getty Images / Guliver

Две ракети са ударили посолството на Русия* в сирийската столица Дамаск, съобщава агенция AFP, позовавайки се на свой фотограф.

По това време около 300 души са се намирали пред сградата на посолството, за да изразят подкрепата си за въздушните удари на Москва в страната. Инцидентът е предизвикал паника сред тълпата.

Русия в нова въздушна атака срещу цели в Сирия

Нова серия руски въздушни удари са уцелили 55 цели на групировката „Ислямска държава“ в Сирия през последните 24 часа, съоб...

Няма информация за пострадали.

Официален представител на руското дипломатическо представителство в Дамаск съобщава пред агенция "Интерфакс", че двете ракети са ударили територията на посолството в 10:15 ч. "Никой не е ранен или загинал", казва той.

Същевременно Сирийската обсерватория за човешките права съобщи, че ракетите са били изстреляни от източната част на града, където се укриват ислямисти.

Руското посолство и преди е било цел на ракетни атаки.

Лавров: Русия и Саудитска Арабия имат еднакви цели в Сирия

Руският президент Владимир Путин и саудитският министър на отбраната Мохамад ибн Салман потвърдиха на срещата си съвпадение на целите, ...

В неделя официалният представител на Министерството на отбраната съобщи, че руска авиогрупа е унищожила 53 укрепления на терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) в Сирия само за ден. Полетите са извършени на 63 места в провинциите Хама, Латакия, Идлиб и Рака. Преди около две седмици Москва започна въздушни удари в Сирия, като регулярно съобщава за унищожени цели на ИД.

Вчера 10 души бяха задържани в подозрение, че са подготвяли терористичен акт в Москва. Повечето от тях са граждани на страни от Средна Азия. Било е иззето взривно устройство с мощност около пет килограма тротилов еквивалент.

*Информацията е обновена в 13.15 ч.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com