1 млрд. долара ще инвестира Alibaba в облачни услуги

4911
1 млрд. долара ще инвестира Alibaba в облачни услуги
Снимка: Getty Images

През следващите три години китайският онлайн концерн Alibaba ще инвестира 1 млрд. долара в облачни технологии, съобщават от концерна, цитирани от Financial Times.

Китайската група за онлайн търговия е най-големият доставчик на облачни услуги на вътрешния пазар, като отделът ѝ Aliyun притежава около 30% пазарен дял. Компанията започна опитите си да наложи облачните си услуги и в чужбина, а по-рано тази година построи първия си център за данни извън Китай в Силициевата долина, основно в подкрепа на клиентите на Alibaba в този регион, пише "24 часа".

Сорос подготвя милиардна инвестиция за Украйна при определени условия

Милиардерът Джорд Сорос е готов да инвестира в Украйна 1 млрд. долара при условия, че западните страни помогнат на частните инвестици...

Саймън Хю, президент на Aliyun, заяви, че облачните услуги ще „станат фундаментална структура за нови икономически развития“.

Облачните услуги допринасят за по-малко от 2% от приходите на Alibaba, но компанията очаква сериозно увеличение. Според оценки на консултантската къща IDC целият пазар на облачни услуги в Китай възлиза на 717 млн. долара, докато в САЩ той е 37 млрд. долара.

Alibaba не обяви каква част от инвестицията от 1 млрд. долара ще бъде насочена извън страната. Компанията каза обаче, че Aliyun „се позиционира като претендент на установени играчи на световния пазар за облачни услуги“.

Alibaba има четири центъра за данни в Китай и един в Хонконг. По-рано през годината тя заяви, че планира да отвори още в Близкия изток, Сингапур, Япония и Европа.

BP ще инвестира рекордна сума в Египет

Петролният гигант British Petroleum (BP) заяви, че ще инвестира рекордната сума от 12 млрд. долара в разработването на египетско газово...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия